Centrul de Genealogie

Găseşti aici informaţii de la care poţi porni pentru a începe (sau a continua mai temeinic) o cercetare genealogică – pe site-uri genealogice sau direct la "surse"

Argument

arboregenealogicDe ce acest blog, dacă în prezent există pe Internet zeci de platforme cu rol genealogic? Ei bine, întocmai acesta este motivul! Există un număr impresionant de site-uri pentru „istoria familiei” (majoritatea, fireşte, anglofone) – multe despre care mulţi dintre noi nici nu am aflat.

Bineînţeles, ne vom concentra pe site-urile cele mai mari (Geni, MyHeritage, FamilySearch, Ancestry.com), însă propunem şi inventarierea altor platforme, mai mici (ex: WeRelate, WikiTree, FamilyPedia, Family Pursuit, Rodovid). 

Pe lângă aceasta, dorim să realizăm o listă a unor utile surse on-line ce ţin de „istoria la scară mică”. Astfel, vom creea un fel de „Cindy’s List”, numai că la o dimensiune extrem de redusă (în comparaţie cu site-ul anglofon) şi limitată la surse în limba română.

De fapt, tot acest blog se doreşte a fi un fel de „Ghid al genealogistului începător” pentru persoanele care trăiesc pe plaiurile mioritice „de pe la noi” care (se înţelege) trebuie să fie şi vorbitoare de engleză – pentru că site-uri genealogice în română nu prea există.

În fine, trebuie să precizăm că acest blog nu este afiliat cu vreun Centru pentru Istoria Familiei (Family History Center) – deşi, în treacăt fie spus, există două asemenea centre şi în România: unul în Bucureşti, altul în Ploieşti -, ci este produsul preocupărilor unui genealog amator (subsemnatul).

Nu vom întreprinde o activitate monumentală, dar sper ca acest blog să fie un util (deşi modest) punct de plecare „spre noi orizonturi (de cercetare)”.

Cu entuziasmul unui cercetător,

Tudor Vişan-Miu

 

Un comentariu la “Argument

  1. tudorvisanmiu
    martie 11, 2013

    Reblogged this on tudorvisanmiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la martie 10, 2013 de în De ce? şi etichetată , , , , , , , , , , , .

Navigare

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 33 de urmăritori

Statistică

  • 158.823 hits
%d blogeri au apreciat: